پاسپورت دوم

اخذ پاسپورت دوم

طی سالیان گذشته زیاد شنیده‌ایم که فردی تابعیت کشور دیگری را گرفته و به قولی پاسپورت دوم خود را اخذ نموده است. ابتدا شاید فکر می‌کردیم که فردی که تابعیت کشوری را می‌گیرد باید تابعیت اصلی خود را باطل کند. اما، همیشه این‌گونه نیست. بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا که بالطبع مهاجرپذیر نیز می‌باشند، برای جذب سرمایه‌گذاران و همچنین نیروهای کارآمد کشورهای دیگر اجازه داده‌اند تابعیت اصلی مهاجران با اخذ پاسپورت دوم همچنان حفظ شود.

پاسپورت دوم چیست؟

پاسپورت دوم (Second Passport) به اخذ تابعیت کشور دیگری به غیر از تابعیت اصلی یک متقاضی گفته می‌شود. بدین منظور که اگر فردی می‌خواهد جایی جز کشور زادگاه خود که تابعیت آن را دارد زندگی کند یا فقط پاسپورت آن را داشته باشد، می‌تواند بدون صرف نظر از پاسپورت اصلی خود پاسپورت دوم را که متعلق به کشور هدف او است دریافت نماید. با اخذ پاسپورت دوم فرد می‌تواند بنا به نیاز خود از هر کدام از گذرنامه‌ها و تابعیت‌های خود برای سفر، کار، زندگی و حقوق اجتماعی در هر دو کشور استفاده کند. در حالت کلی، می‌توان گفت پاسپورت دوم مزایای استفاده از فرصت‌ها و امکانات یک کشور را دو برابر حالت عادی فراهم خواهد آورد. استفاده از حقوق اجتماعی، فرهنگی و سیاسی در هر دو کشور برای فردی که پاسپورت دوم دارد امکان‌پذیر و در دسترس می‌باشد.

اگر علاقه مند به دریافت پاسپورت هستید پیشنهاد میکنیم این مطلب را هم بخوانید: ارزش پاسپورت قبرس جنوبی

مزایای دریافت ارزانترین پاسپورت دوم

به طور معمول فردی که برای اخذ پاسپورت دوم اقدام می‌کند، می‌خواهد از مزایای پاسپورت جدید خود استفاده نماید. مزایایی که با تابعیت فعلی خود امکان استفاده از آنها را ندارد.  با این حال، متقاضی پاسپورت ابتدا باید شرایط خود را با گزینه‌های در دسترس سنجیده و بعد از آن پاسپورت کشور مورد نظرش را انتخاب کند. هر پاسپورت و هر کشوری مزایای خاص خود را خواهد داشت. برای مثال؛ اخذ تابعیت کشورهای اروپایی حوزه شینگن علاوه بر مزایای یک زندگی استاندارد، این امکان را به دارنده پاسپورت آنها می‌دهد تا حق انتخاب زندگی و کار را بین 26 کشور این حوزه داشته باشد.

به همین ترتیب، دریافت ارزانترین پاسپورت دوم هر کشور دیگری نیز از مزایای خاص خود بهره‌مند خواهد بود. برای هم‌وطنان ایرانی، اما، با داشتن پاسپورت دوم این مزایا تقریباً مشترک خواهد بود. بدون توجه به کشور انتخابی، مزایای پاسپورت برای یک شهروند ایران می‌تواند موارد ذیل را شامل شود:

  • امکان اقامت در یک کشور جدید با بهره‌مندی از حقوق اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی
  • امکان نقل مکان به همراه خانواده به کشور جدید (در اغلب کشورها همراه همسر، فرزند و والدین)
  • حفظ تابعیت اصلی (ایرانی) پس از اخذ پاسپورت دوم
  • عدم نیاز به حضور فیزیکی متقاضی اصلی و خانواده‌اش در خاک کشور جدید پس از اخذ پاسپورت
  • امکان سفر به مقاصد گردشگری مهم دنیا بدون نیاز به ویزا

موارد فوق را می‌توان نمای کلی از مزایای پاسپورت دوم به حساب آورد. با این حال، گفتنی است که هر برنامه‌ای که منجر به اخذ پاسپورت شود خود نیز نکته‌های مثبت و مفیدی به همراه خواهد داشت. در حال حاضر، بین تمام مسیرهایی که متقاضی پاسپورت در اختیار دارد تا آن را کسب کند، روش سرمایه‌گذاری یا اهدای پول محبوب‌ترین و پرکاربردترین گزینه روش اخذ پاسپورت دوم سریع به حساب می‌آید. در ادامه با توضیح این برنامه‌ها و کشورهای جزو این دسته‌بندی مزایای دریافت پاسپورت آنها را نیز توضیح خواهیم داد.

چگونه پاسپورت دوم بگیریم؟

روند اخذ پاسپورت دوم به روش و مسیری بستگی دارد که متقاضی انتخاب خواهد کرد. اگر بخواهیم تمام گزینه‌های دریافت پاسپورت را ذکر کنیم به دسته‌بندی‌های متفاوتی بر می‌خوریم. ولی، به طور کلی، اخذ پاسپورت در دو گروه «اخذ پاسپورت دوم از طریق سرمایه‌گذاری» و «اخذ پاسپورت دوم بدون نیاز به سرمایه» قرار می‌گیرند. لازم به ذکر است که تمام کشورهای دنیا طبق قوانین مخصوص خودشان برنامه صدور پاسپورت دوم را ندارند. در صورتی که متقاضی بخواهد تابعیت این کشورها را به دست آورد، مجبور خواهد بود از تابعیت اصلی خود صرف نظر کند. به همین دلیل، این کشورها برای مهاجرت معمولاً انتخاب نمی‌شوند. از جمله کشورهایی که از نظر سطح زندگی در شرایط مطلوبی به سر می‌برند ولی پاسپورت دوم را ارائه نمی‌دهند، می‌توان به ژاپن و سنگاپور اشاره کرد. و نکته جالب اینجاست که پاسپورت هر دو کشور در چند سال اخیر در صدر باارزش‌ترین پاسپورت‌های دنیا قرار داشته است!!

در روش «سرمایه‌گذاری»، که متقاضی برای اخذ پاسپورت دوم نیاز به هزینه سرمایه شخصی معینی دارد، معمولاً مسیر ساده‌تر و واضح‌تر به نظر می‌رسد. در این روش، متقاضی باید مقدار مشخصی از سرمایه خود را بنا به برنامه کشور مورد نظر از زادگاه خود به کشوری که خواهان پاسپورت آن است منتقل کند. حال، این انتقال می‌تواند به صورت ابتیاع املاک و مستغلات بوده، خرید سهام و اوراق دولتی باشد، و یا با عنوان اهدای پول و بدون بازگشت به آن کشور هبه شود.

البته در زیرشاخه روش سرمایه‌گذاری می‌توان به برنامه‌های تمکن مالی (خودحمایتی) و ثبت شرکت نیز اشاره داشت که فرآیند مشکل‌تر و پیچیده‌تری نسبت به روش مستقیم سرمایه‌گذاری خواهند داشت. اما، مسیرهایی نیز برای رسیدن به پاسپورت دوم است که نیازی به هزینه سرمایه نخواهد داشت. با این حال، ضوابط و شرایط مشکل‌تری را باید رعایت کرد تا از طریق آنها به پاسپورت رسید. در زیر تمامی برنامه‌های موجود که به اخذ پاسپورت منتهی می‌شوند را به صورت تیتروار با شرحی کوتاه ذکر خواهیم کرد:

خرید املاک و مستغلات

متقاضی باید با سرمایه شخصی خود ملکی را که حداقل ارزش آن توسط دولت کشور مربوطه تعیین شده خریداری نموده و چندین سال آن را حقظ کند تا به پاسپورت دوم خود برسد.

خرید سهام یا اوراق قرضه

در این روش، بسته به انتخاب کشور میزبان، متقاضی باید مقدار معینی سهام دولتی یا خصوصی و یا اوراق قرضه با ارزش حداقل قیمتی که معین شده است را خریداری کرده و به مدتی معلوم اجازه فروش آنها را نخواهد داشت.

سپرده‌گذاری سرمایه در مراکز مالی به مدت معین

با گذاشتن سپرده نزد بانک‌های برخی از کشورها به مدتی معین، بدون حق برداشت نیز می‌توان گاهی به اقامت و پاسپورت آن کشورها دست یافت.

ثبت شرکت

آغاز به کار یک بنگاه تجاری در یک کشور با شرایطی معین می‌تواند منجر به اخذ پاسپورت دوم توسط متقاضی شود. از شرایط این سرمایه‌گذاری میزان معین سرمایه اولیه شرکت و استخدام یک یا چند فرد بومی می‌باشد.

تمکن مالی یا خودحمایتی

این برنامه مهاجرتی که با نام برنامه بازنشستگی نیز شناخته می‌شود، مخصوص فردی با شرایط خاص نیست. متقاضی باید در این روش اثبات نماید که در کشور زادگاه خویش درآمد کافی ماهانه برای خود و خانواده‌اش دارد. وی باید بتواند در کشور انتخابی خود 6 ماه از سال را حضور داشته و بدون داشتن شغل از پس هزینه‌های خود و خانواده‌اش برآید.

اهدای پول به دولت

برخی از کشورها با پذیرش پول اهدایی توسط سرمایه‌گذار خارجی و صرف این مبلغ در پروژه‌های دولتی در آن کشور، نه تنها باعث رشد اقتصادی شده بلکه سرمایه‌گذار نیز تابعیت و پاسپورت دوم خود را به دست می‌آورد.

ویزای کار

در شرایطی که متقاضی پاسپورت دوم، سرمایه‌ای در اختیار نداشته باشد، رسیدن به تابعیت یک کشور می‌تواند اخذ ویزای کار می‌باشد. البته برای تبدیل ویزا به اقامت و در نهایت تابعیت مسیر سخت و ناهموار خواهد بود. مهم‌ترین و البته مشکل‌ترین مرحله برای این مسیر اخذ پیشنهاد شغلی از سوی یک کارفرما از کشور مورد نظر است.

تحصیل

با تحصیل در یک کشور خارجی نمی‌توان به طور مستقیم تابعیت آن کشور را به دست آورد. اما، طی فرآیندی طولانی و پیچیده این امر امکان‌پذیر خواهد بود. پس از فراغت از تحصیل، متقاضی باید ویزای خود را به ویزای کار تغییر داده و با رعایت شرایطی پس از چند سال اقامت آن کشور را به دست آورد. بدیهی است که پاسپورت دوم این فرد با شروطی پس از گذشت مدتی می‌تواند در دسترس وی باشد.

ازدواج

بر اساس قوانین اغلب کشورهای دنیا، ازدواج یک تبعه خارجی با شهروندی از آن کشور منجر به اخذ اقامت فرد خارجی شده و در نهایت به دریافت پاسپورت دوم منتهی می‌شود. باید توجه داشت که تنها در صورتی اقامت به تابعیت تبدیل می‌شود که بنا به قوانین کشور مربوطه چندین سال از ازدواج گذشته و دوام زندگی مشخص شده باشد. این مدت معمولاً بین 3 تا 5 سال است.

تولد

بدیهی‌ترین روش برای اخذ تابعیت یک کشور تولد در خاک آن کشور می‌باشد. اما در این مورد نکته‌ای وجود دارد که باید به آن دقت کرد. برخی از کشورها مانند آمریکا و کانادا تحت «قانون خاک» می‌باشند؛ به این معنا که در صورت تولد فرزند، حتا از والدین خارجی، آن فرزند تبعه کشور مورد نظر به حساب آمده و پاسپورت دوم خود را دریافت می‌نماید. اما اکثر کشورهای دنیا از «قانون خون» پیروی می‌کنند؛ یعنی تنها در صورتی یک فرزند متولد شده در خاک آنها تبعه آن کشور به حساب می‌آید که هر دو والدین او شهروند کشور مزبور باشند.

پناهندگی

ابتدا باید متذکر شویم که این روش اخذ پاسپورت دوم از طرف مجموعه ما به‌هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود. از آنجا که بسیاری از هم‌وطنان ما به دلایلی امکان مهاجرت به کشور دیگری را ندارند، از طریق پناهندگی اقدام می‌کنند. با توجه به قوانین گوناگون و متغیر کشورها، آینده‌ای مبهم در انتظار افرادی است که برای اخذ پاسپورت دوم ارزان از گزینه پناهندگی استفاده خواهد بود.

نکته مهم: توضیح مجموعه ما برای اخذ پاسپورت دوم از طریق پناهندگی تنها وجه سلبی داشته و هیچ‌گونه خدمات یا مشاوره‌ای در قبال آن صورت نمی‌پذیرد.

پاسپورت دوم ارزان

بهترین روش اخذ پاسپورت دوم

با توجه به به مطالبی که ذکر شد، مشخص است که بهترین راه برای اخذ پاسپورت دوم روش سرمایه‌گذاری است. این امر دلایل مختلفی دارد که مهمترین آنها فرآیند سریع برای رسیدن به پاسپورت می‌باشد.  در بین روش‌های ذکر شده تحت برنامه‌های سرمایه‌گذاری، خرید ملک و اهدای پول محبوب‌ترین مسیرها برای رسیدن به پاسپورت دوم به شمار می‌آیند. با روش خرید ملک سرمایه متقاضی حفظ شده و در آینده می‌تواند ملک خریداری شده خود را به فروش برساند. اما، با اهدای پول به دولت کشور مربوطه بازگشتی برای سرمایه در کار نخواهد بود، البته با این مزیت که میزان سرمایه درخواستی کمتر از خرید ملک در همان کشور می‌باشد و همچنین مشکلات خرید و نگهداری ملک بر سر راه سرمایه‌گذار نخواهد بود.

برخی از کشورهایی که برنامه‌های اخذ پاسپورت دوم را دارند تنها گزینه خرید ملک را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌دهند. به طور معمول این کشورها نیاز به سرمایه‌گذاری در بخش مسکن و مستغلات داشته و پول نقد احتیاجی ندارند. کشورهای اروپایی صادر کننده پاسپورت دوم از این دسته‌اند. اما، کشورهایی نیز می‌باشند که کمتر توسعه یافته‌اند و برای پیشبرد پروژه‌های دولتی و زیرساختی در کشورهای خود احتیاج به سرمایه نقد دارند. کشورهای حوزه کارائیب از این دسته کشورها می‌باشند.

خرید پاسپورت دوم

اصطلاح «خرید پاسپورت دوم» از زمانی رواج یافت که برخی از کشورها با برنامه‌های جدید مهاجرتی خود به سرمایه‌گذاران خارجی این فرصت را دادند تا با پرداخت سرمایه‌ای نسبتاً زیاد و بدون شرایط دست‌وپاگیر زیادی بتوانند پاسپورت و تابعیت دوم خود را بگیرند. شاید مناسب‌ترین اصطلاح برای اخذ پاسپورت از طریق اهدای پول که اغلب کشورهای حوزه کارائیب از آن استفاده می‌کنند، همان «خرید پاسپورت دوم» باشد.

در این برنامه، متقاضی بدون نیاز به ارائه مدرک زبان، شغلی و سایر مهارت‌های احتمالی و همچنین بدون نیاز به حضور در کشور مربوطه، تنها باید منبع و مرجع پول سرمایه‌گذاری را برای دولت این کشورها مشخص کند تا اثبات نماید از راه قانونی به دست آمده است. بنابراین، متقاضی تابعیت با پرداخت مستقیم پولی که بازگشت ندارد صاحب پاسپورت دوم ارزان برای خود و خانواده‌اش شده است.

البته، برای گزینه خرید ملک نیز می‌توان اصطلاح «خرید پاسپورت دوم» را به کار برد، با این تفاوت که مبلغ پرداخت شده از سوی سرمایه‌گذار به دولت پس از حدود 5 سال به او بازگردانده خواهد شد. ولی، شرایط دیگر متقاضی از قبیل مدارک تحصیلی و زبان و نیز حضور فیزیکی وی در کشور برای سرمایه‌گذار اجباری نخواهد بود. با توضیحات فوق شاید بهتر متوجه شد که چرا اخذ پاسپورت از طریق سرمایه‌گذاری و پیدا کردن راهی برای برای دریافت ارزانترین پاسپورت دوم محبوب متقاضیان خارجی جهت گرفتن پاسپورت از این کشورها شده است! اما با این شرایط بهترین کشور برای خرید پاسپورت کدام‌شان می‌باشد؟ و مزایای کدام یکی از آنها با مبلغ پرداختی سرمایه‌گذار به صرفه است؟

ارزانترین پاسپورت دوم

جهت انتخاب ارزانترین پاسپورت دوم از سوی سرمایه‌گذار، عوامل متعددی می‌توانند دخیل باشند. برخی از آنها کشور انتخابی را برای زندگی انتخاب خواهند کرد که در این مورد معمولاً کشورهای اروپایی بهترین گزینه هستند، اما مبلغ سرمایه‌گذاری به مراتب بالاتر خواهد بود. در رتبه‌بندی زیر که بر اساس برنامه‌های سرمایه‌گذاری ارائه شده در سال 2020 انتخاب شده‌اند، با تلفیقی از میزان سرمایه، ارزش پاسپورت، زمان بررسی پرونده و قابلیت کشور مورد نظر برای زندگی، 9 کشور را به ترتیب انتخاب شده است تا متقاضیان صرفاً به قیمت خرید پاسپورت فکر نکنند، بلکه بتوانند از تمام مزایای این کشورها استفاده نمایند.

خرید پاسپورت ارزان مونته نگرو

متقاضیان خرید پاسپورت ارزان مونته نگرو فقط طی 3 ماه و با پرداخت تنها 350 هزار یورو می‌توانند پاسپورت این کشور اروپایی را دریافت کنند. با پاسپورت مونته نگرو که در لیست ارزانترین پاسپورت دوم قرار دارد، می‌توان به 124 کشور دنیا بدون ویزا سفر کرد.

پاسپورت دوم دومینیکا

در صورتی که گزینه اهدای پول از برنامه‌های مهاجرتی این جزیره زیبا انتخاب شود، میزان سرمایه برای هر فرد فقط 100 هزار دلار آمریکا می‌باشد. در صورت انتخاب خرید ملک برای اخذ پاسپورت دوم این مبلغ به 200 هزار دلار خواهد رسید. زمان فرآیند بررسی پرونده 3 ماه بیشتر نمی‌باشد. با پاسپورت دومینیکا به 137 کشور بدون ویزا می‌توان سفر کرد.

خرید پاسپورت دوم گرانادا

کشور گرانادا خرید پاسپورت خود را با اهدای مبلغ 150 هزار دلار آمریکا از طرف سرمایه‌گذار و تنها طی مدت 3 ماه به افراد خارجی ارائه می‌دهد. برای افرادی که قصد خرید ملک و دریافت ارزانترین پاسپورت دوم را دارند میزان این سرمایه به 220 هزار دلار افزایش خواهد یافت. تعداد کشورهایی که با پاسپورت دومینیکا می‌توان بدون ویزا به آنها وارد شد، 142 کشور می‌باشد.

خرید پاسپورت ارزان سنت لوشیا

مدت زمان بررسی پرونده برای متقاضیانی که گزینه اهدای پول را انتخاب می‌کنند، فقط 2 ماه طول خواهد کشید. میزان سرمایه لازم برای اهدا 100 هزار دلار آمریکا است و در صورت انتخاب گزینه خرید ملک این مبلغ به 300 هزار دلار خواهد رسید. با خرید پاسپورت ارزان سنت لوشیا می‌توان 145 کشور را بدون نیاز به ویزای مسافرتی سیاحت نمود.

پاسپورت دوم مالتا

در کشور مالتا، حداقل مبلغ سرمایه‌گذاری 900 هزار دلار در صورت اهدای پول می‌باشد. گزینه خرید ملک در این کشور وجود ندارد و با این گذرنامه اروپایی حوزه شینگن می‌توان به 182 کشور بدون ویزا سفر کرد.

خرید پاسپورت دوم قبرس جنوبی

قبرس گران‌ترین قیمت خرید پاسپورت دوم را بین گزینه‌های انتخابی ما دارد، اما سایر شرایط آن از قبیل موقعیت خوب این کشور و زمان سریع بررسی پرونده و نیز حفظ ارزش سرمایه متقاضی آن را به گزینه مورد اعتنایی تبدیل کرده است. کشور قبرس برنامه‌ای برای اهدای پول نداشته و با صرف سرمایه‌ای معادل 2 میلیون یورو در خرید ملک می توان پاسپورت قبرس جنوبی را به دست آورد. با داشتن تابعیت قبرس جنوبی 173 کشور برای ورود از شهروندان این کشور ویزا نخواهند خواست.

پاسپورت دوم آنتیگوا و باربودا

مقدار سرمایه برای اخذ پاسپورت دوم این کشور از طریق خرید ملک 200 هزار دلار و برای اهدای پول 100 هزار دلار می‌باشد. سفر بدون ویزا با پاسپورت این کشور به 140 مقصد در دنیا امکان‌پذیر است.

پاسپورت دوم سنت‌کیس

برای متقاضیان پاسپورت دوم این کشور گزینه اهدای پول 150 هزار دلار و جهت خرید ملک این مبلغ 200 هزار دلار آمریکا خواهد بود. زمان فرآیند بررسی پرونده فقط 3 ماه طول خواهد کشید. با پاسپورت سنت‌کیس می‌توان به 130 کشور بدون ویزا سفر کرد.

خرید پاسپورت ارزان ترکیه

گزینه‌های اهدای پول و خرید ملک در ترکیه به طور مشابه 250 هزار دلار آمریکا بوده و با خرید پاسپورت ارزان این کشور می‌توان به 111 کشور سفر کرد.

تمدید پاسپورت دوم

بسیاری از کشورهایی که پاسپورت به متقاضیان می‌دهند اعتبار پاسپورت‌های‌شان 10 ساله می‌باشد. اما برخی از آنها نیز گذرنامه‌هایی با اعتبار 5 سال برای متقاضیان صادر خواهند کرد. پس از اتمام اعتبار پاسپورت، به طور حتم می‌بایست آن را تمدید نمود. اگر دارنده پاسپورت داخل کشور صادرکننده گذرنامه باشدکه با رجوع به مراکز مربوطه تمدید پاسپورت دوم خود را انجام خواهد داد.

اما، بسیاری از افرادی که پاسپورت دوم دریافت می‌کنند، لزوماً در آن کشور زندگی نخواهند کرد. در این صورت متقاضی با تکمیل فرم‌های مربوطه، جمع‌آوری برخی از مدارک شناسایی خود و صرف هزینه‌ای اندک، پاسپورت قبلی و مدارک خود را برای آن کشور ارسال نموده تا فرآیند تمدید پاسپورت دوم طی شده و پاسپورت جدید برای وی و خانواده‌اش با پست ارسال شود. همچنین، برای زوج‌هایی که پس از اخذ پاسپورت خود صاحب فرزند می‌شوند و تقاضای پاسپورت برای فرزند خود را دارند نیز فرآیند به همین منوال است. آنها باید مدارک شناسایی خود و اسناد تولد فرزند خود را برای اداره مهاجرت کشور مربوطه ارسال نموده تا گذرنامه برای فرزند تازه به دنیا آمده صادر گردد.

نکته مهم: لازم به ذکر است که فرآیند تمدید پاسپورت دوم نیز ساده نبوده و بهتر است تا از طریق وکلای مجرب مهاجرت این امر صورت پذیرد.

مشاوره اخذ پاسپورت دوم ارزان در اندویزا

با توجه به پیچیدگی فرآیند اخذ پاسپورت دوم ارزان، مجموعه «EndVisa» با سال‌ها تجربه در امور مهاجرتی و اخذ پاسپورت دوم و نیز دارا بودن وکلای مجرب از ابتدا تا انتهای مسیر اخذ پاسپورت و نیز تمدید آن همراه هم‌وطنان عزیزمان خواهد بود. لطفاً برای مشاوره و اطلاعات بیشتر با کارشناسان مجموعه اندویزا تماس گرفته و از خدمات ما بهره‌مند شوید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *