کشور دومینیکا

کشور دومنیکا

کشور دومینیکا کجاست؟

کشور دومینیکا با نام لاتین Commonwealth of Dominica جزیره کشوری در حوزه کارائیب واقع در قاره آمریکا می‌باشد. این کشور در دریای کارائیب همراه با جزایر دیگر قرار گرفته است که مشخصاً در جنوب شرقی خلیج مکزیک، شرق آمریکای مرکزی و شمال آمریکای جنوبی واقع است. اعتبار پاسپورت دومینیکا بسیار بالاست و باید توجه داشت که کشور دومینیکا با جمهوری دومینیکن (Dominican Republic) که آن هم در منطقه کارائیب قرار دارد و دومین کشور وسیع این حوزه پس از کوبا است، اشتباه گرفته نشود. این منطقه از دنیا دارای جزایر زیبا و کوچکی است که معمولاً مقصد بسیاری از گردشگران، مخصوصاً از قاره آمریکا می‌باشد.

پایتخت کشور دومینیکا کجاست؟

پایتخت دومینیکا، یا بهتر است بگوییم جزیره دومینیکا، روزو (Roseau) می‌باشد. جمعیت کل کشور دومینیکا حدود 80 هزار نفر در سال 2020 تخمین زده شده است و از این تعداد، حدود 30 هزار نفر در روزو پایتخت این کشور زندگی می‌کنند. این شهر که بزرگترین شهر دومینیکا به شمار می‌رود، بخش قابل زندگی کوچکی دارد. شهر روزو با دریای کارائیب و رودخانه روزو احاطه شده است. معماری این شهر به سبک فرانسوی مدرن می‌باشد. همچنین بندر شهر روزو مهمترین راه بازرگانی دومینیکا به شمار می‌رود.

نقشه کشور دومینیکا

پرچم کشور دومینیکا

پس از استقلال کشور دومینیکا در سال 1978، و در تاریخ سوم نوامبر همین سال پرچم دومینیکا توسط شخصی به نام «آلوین بولی» به وجود آمد که طی سال‌های بعد تغییرات اندکی را به خود دید. بر روی پرچم این کشور پرنده‌ای مشاهده می‌شود که نوعی طوطی محلی این جزیره به نام «سیسرو» است. رنگ سبز غالب در این پرچم نشانه سرسبزی همیشگی این جزیره و صلیب مرکزی روی آن نشان‌دهنده دین مسیحیت رسمی این جزیره می‌باشد. سه رنگ روی صلیب معرف بومی‌ها، خاک حاصلخیز و آب خالص این جزیره است و در آخر، 10 ستاره دور پرنده نشان از 10 استان این کشور می‌دهد.

پرچم دومنیکا

تاریخچه کشور دومینیکا

تا پیش از قرن هفدهم میلادی، اسپانیا موفقیت کمی در مستعمره کردن این جزیره زیبا به دست آورده بود. در سال 1632، فرانسوی‌ها پی به این جزیره در حوزه کارائیب بردند و از سال 1642 به آنجا مبلغ مذهبی فرستادند. پس از آن، کشورهای فرانسه و انگلستان طی توافقی با پذیرش عدم سکونت در این جزیره، تصمیم به بهره‌برداری از منابع طبیعی غنی دومینیکا نمودند. سلطه فرانسوی‌ها بر کشور دومینیکا تا اوایل قرن نوزدهم به طول انجامید. در سال 1805 گروه کوچکی از بریتانیایی‌ها به این جزیره آمدند تا آنها نیز از مواهب تجارت منابع طبیعی دومینیکا بهره‌مند شوند. آنها با صادرات قهوه، شکر و غلات دومینیکا به اروپا آغاز کردند. البته این گروه بریتانیایی تجارت برده را نیز در این جزیره رونق دادند.  در قرن بیستم و طی جنگ جهانی اول، بسیاری از اهالی جزیره دومینیکا زیر پرچم امپراتوری بریتانیا به جنگ فراخوانده شدند. پس از آن نیز در جنگ دوم جهانی، برخی از افراد به طور داوطلبانه برای کشور انگلستان به ارتش ملحق شدند. از سال 1958، به تدریج کشور دومینیکا از تحت سلطه مستقیم انگلیسی‌ها خارج شد و در نهایت در نوامبر 1978 کشور مستقل دومینیکا به وجود آمد.

سفر به کشور دومینیکا

سفر به کشور دومینیکا برای اهالی قاره آمریکا زیاد اتفاق می‌افتد. به طور کلی سفر به جزایر زیبای حوزه کارائیب، مانند جزیره دومینیکا یکی از مقاصد اصلی مردم این قاره و همچنین از سایر نقاط دنیا می‌باشد. دومینیکا یکی از زیباترین جزیره‌های حوزه کارائیب به شمار آمده و کوه‌های بلند، جنگل‌های انبوه و سرسبز و رودخانه‌های طولانی آن فضایی شگفت‌انگیز به این جزیره داده است. این کشور مناسب گردشگرانی است که از فضای طبیعی بخواهند لذت ببرند. در طبیعت این جزیره به جز در شهرهای آن هیچ اقامتگاهی نخواهید دید و به طور کامل طبیعت وحشی را تجربه خواهید کرد.

جمهوری دومینیکا

همواره جزیره دومینیکا (Commonwealth of Dominica) با کشور جمهوری دومینیکن (Dominican Republic) که آن هم در دریای کارائیب قرار دارد اشتباه گرفته می‌شود. باید توجه داشت که دومینیکا در منطقه شمال اقیانوس آتلانتیک قرار دارد و جمهوری دومینیکن جزو جزایر آنتیل به حساب می‌آید که کشورهای کوبا، هائیتی و جامائیکا نیز جزوی از آن است. در ضمن بر خلاف دومینیکا، جمهوری دومینیکن تحت استعمار اسپانیا قرار داشت و پس از استقلال در سال 1821 مردم آن به زبان اسپانیولی مکالمه می‌کنند. به علاوه، مساحت و جمعیت جمهوری دومینیکن بسیار بیشتر از جزیره دومینیکا می‌باشد.

مردم کشور دومینیکا

در قرن پنجم پس از میلاد مسیح جزیره دومینیکا توسط افراد بومی که از آمریکای جنوبی آمده بودند و «آراواک» نامیده می‌شدند به اشغال درآمد. در قرن پانزدهم، افراد بومی قبیله «کالیناگو» جزیره را به تصرف خود درآوردند. کریستف کلمب در سال 1493 هنگام کشف قاره آمریکا فقط از کنار این جزیره گذر کرد و در نهایت فرانسوی‌ها از سال 1690 تا 1763 جزیره دومینیکا را جزو مستعمره خود درآوردند. آنها برده‌ها را از قاره آفریقا به این جزیره آورده تا در کشت قهوه به آنها یاری برسانند. اما، در سال 1763، بریتانیایی‌ها پس از جنگی 7 ساله دمینیکا را از چنگ فرانسوی‌ها درآوردند و به تدریج زبان مردم این جزیره را به انگلیسی تغییر دادند.

در سال 1978، کشور دومینیکا پس از سال‌ها توانست استقلال خود را به دست آورد. در حال حاضر، 3 نوع جمعیت در این کشور کنار هم زندگی می‌کنند. جمعیت فرانسوی زبان‌ها، انگلیسی زبان‌ها و بومی‌ها. در نتیجه مردم این جزیره به 3 زبان صحبت می‌کنند. این کشور با وجود استقلال خود، همچنان تحت‌الحمایه بریتانیا به حساب می‌آید.

کار در کشور دومینیکا

با توجه به جمعیت و مساحت کشور دومینیکا، برای افراد خارجی که اقامت این کشور را به دست می‌آورند، موقعیت شغلی زیادی وجود ندارد. با این حال، شانس به دست آوردن یک سری از مشاغل همچنان وجود دارد. تدریس زبان انگلیسی در صورتی که فرد خارجی اهل یکی از کشورهای انگلیسی‌زبان باشد، یکی از گزینه‌های شغلی در دومینیکا به شمار می‌آید. تجارت نیز برای افرادی که تخصص در این زمینه دارند، دیگر گزینه است. به هر حال، دومینیکا دارای منابع طبیعی غنی بوده و همچنین واردات زیادی نیز به آین کشور صورت می‌گیرد.

واحد پول دومینیکا

واحد پول جزیره دومینیکا «دلار شرق کارائیب» نام دارد. این واحد پول متعلق به 7 کشور شرق حوزه کارائیب می‌باشد که شش کشور دیگر عبارتند از: آنگوئیلا، آنتیگوا و باربودا، مونتسرات، گرانادا، سنت کیتس و سنت وینسنت. علامت این واحد پولی همان علامت رایج دلار ($) بوده و برای تمایز با دلار دیگر کشورها به صورت $EC نیز معرفی می‌شود. هر دلار شرق کارائیب به 100 سنت تقسیم می‌گردد. از سال 1976 تا کنون به طور تقریبی هر دلار آمریکا حدوداً معادل با 2.70 دلار شرق کارائیب معاوضه می‌شود. البته باید توجه داشت که ارزش پول هر کدام از این 7 جزیره نسبت به رشد با سقوط اقتصادی کشور مربوطه ممکن است تحت تأثیر قرار بگیرد.

زبان رسمی و مذهب کشور دومینیکا

زبان انگلیسی، زبان رسمی کشور دومینیکا به حساب می‌آید. با این حال، بخشی از مردم آن به زبان فرانسوی و همچنین زبان بومی مردم کارائیب نیز صحبت می‌کنند.
اکثر مردم این کشور مسیحی کاتولیک هستند، اما سایر شاخه‌های مسیحیت نیز در دومینیکا طرفدارانی دارد.

ویژگی های کشور دومینیکا

دومینیکا جزیره‌ای واقع در بخش شرقی دریای کارائیب در قاره آمریکا می‌باشد. این کشور با نام اصلی «کشور مشترک‌المنافع دومینیکا» در سال 1978 استقلال خود را به دست اورده است. طول این جزیره به 47 کیلومتر و عرض آن حدود 26 کیلومتر می‌باشد. پایتخت کشور دومینیکا شهر روزو بوده و جمعیت ان حدود 80 هزار نفر در سال 2020 تخمین زده شده است. جنگل‌های انبوه، قله‌های آتشفشانی و چشمه‌های آب گرم از مشخصات طبیعی این جزیره به شمار می‌روند. دیگر مشخصه طبیعی بارز دومینیکا تعدد رودخانه‌های آن است که به دریای کارائیب سرازیر می‌شوند.

آب و هوا در دومینیکا در اغلب سال معتدل و دلچسب است، به خصوص طی ماه‌های سرد سال؛ یعنی از دسامبر تا مارچ. دمای تابستان در این جزیره به 32 درجه سانتی گراد می‌رسد. و فصل زمستان نیز تغییرات محسوسی در دمای آن مشاهده نشده و به حدود 29 تا 32 درجه خواهد رسید. فصل خشک در این جزیره از فوریه تا می طول کشیده و فصل بارانی آن نیز از ماه جون تا اکتبر ادامه خواهد داشت. در برخی از سال‌ها بارندگی‌های زیاد و طوفان باعث وارد امدن آسیب به این جزیره می‌گردد. اقتصاد کشور دومینیکا وابسته به کشاورزی بوده است که متکی به بارندگی سالانه و نبود طوفان‌های مخرب در سال است. طی سال‌های اخیر، درآمدی نیز از جذب گردشگران خارجی نصیب این کشور کوچک می‌شود.

امنیت کشور دومینیکا

کشور دومینیکا یکی از امن‌ترین جزیره‌های حوزه کارائیب به شمار می‌رود. مردم بومی این جزیره بسیار مهمان‌نواز و جرم بین گردشگران خارجی به ندرت اتفاق می‌افتد. طبق آخرین آمار منتشر شده، بسیاری از ساکنان بومی و افراد خارجی که اقامت و تابعیت این کشور را به دست آورده‌اند، از امنیت در این کشور راضی بوده و نرخ جرم و جنایت در این کشور بسیار پایین تخمین زده شده است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *